• Posted by Kevin.Beck on December 17, 2002 at 12:36 pm

    Hi All.

    When printing from SL, using my epsom inkjet(600). The colours are not printing out true.

    For example geen(19) is printing out blue????? I know you don`t always get whet you see, but they`ve always been a close shade.

    I have been messing, so what have I done??
    This`II teach me to leave things well alone.

    Please help.
    Becky. 😀

    steve replied 19 years, 11 months ago 8 Members · 10 Replies
  • 10 Replies
  • RayW

    Member
    December 17, 2002 at 2:00 pm

    Hi Becky,
    Can’t be sure what you’ve done, but when you print, go to Preferences and change the “Anti Aliasing” from None to either Fine, Medium or Coarse. The range of colours generated improves up to fine. There is a time penalty attached to this though as the fine will take longer to generate the print than none.

    Ray

  • Martin Pearson

    Member
    December 17, 2002 at 2:14 pm

    Becky I dont use SL at all so I’m not sure what you have done or how to correct it but the most likely cause is that you are using CMYK on screen and printing in RGB. The two are not compatible at all, when you print a CMYK dockument on an RGB printer the colours will come out completely different to those viewed on the screen.

  • Kevin.Beck

    Member
    December 17, 2002 at 2:42 pm

    Cheers folks
    I`ll have to investigate further
    becky

  • Fat Bob

    Member
    December 17, 2002 at 6:48 pm

    Hi Becky only a thought have you tried reseting your pallet under options

    Regards …FB

  • Kevin.Beck

    Member
    December 18, 2002 at 9:24 pm

    nobody spotted my deliberate mistake.

    The yellow print head was blocked. 😳 😳 😳

  • Phill Fenton

    Member
    December 18, 2002 at 10:17 pm

    It just goes to show – never overlook the simple explanation before looking for a complicated solution. Mind you – I think we all do things like this from time to time 😆 😆 😆

  • Martin Pearson

    Member
    December 19, 2002 at 7:01 pm

    Becky, try checking all the print cartridge nozzles as the yellow one might be blocked.!!

  • Steve Broughton

    Member
    December 20, 2002 at 8:28 am

    😕 FUNNNEEEEEEE! NOT!!! 😕 Does Deaf O’Connor know you’ve nicked his joke book Martin??

  • Richard Urquhart

    Member
    December 20, 2002 at 9:32 am

    becky hi ya mate i know someone who had the same problem it turned out to be the yellow nozzle blocked 😆

  • steve

    Member
    December 20, 2002 at 9:32 am

    just a one liner on Epson printer cartridges I have found a mega cheap supplier as I have four Epson printers I get eight cartridges for £39.00 how cheap is that? if anybody is interested e mail me I will let you know the supplier- its all done online no hassle! compatibles are said not to print as well these do!